Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 3/1: Brussels Philharmonic in Messiaen en Stravinsky

Klara Live op 3/1: Brussels Philharmonic in Messiaen en StravinskyKlassieke muziek

Als kind al geloofde Olivier Messiaen dat vogelgefluit meer was dan louter communicatie. Het was muziek. Niemand bestudeerde, transcribeerde en wijdde zich zo uitvoerig aan vogelgezang als hij.
Brussels Philharmonic o.l.v. Jun Märkljean-baptiste millot

Jun Märkl

 In Oiseaux exotiques brengt hij 18 vogels uit Azië, Noord- en Zuid-Amerika samen. Jan Michiels aan de piano en de hout- en koperblazers en 6 percussionisten van Brussels Philharmonic verklanken de zang van de goudvoorhoofdbladvogel, de baltimoretroepiaal, de spotlijster, de katvogel, de Indiase shamalijster, de witkuif lachstern, de trekkende merel, de swainson toekan, de kluizenaar lijster, de roodoorbuulbuul, en de Amerikaanse boslijster. Stravinsky voegt hier nog de nachtegaal en Andersens mechanisch exemplaar aan toe met Le Chant du Rossignol en De Vuurvogel.

Brussels Philharmonic speelt onder leiding van Jun Märkl. Dit concert klonk in Studio 4 van Flagey op 9 oktober 2021. Nicole Van Opstal praatte vooraf met Jan Michiels.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.