Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 3/11: Weense klarinettrio's met Annelien Van Wauwe, Julien Libeer en Victor J

Klara Live op 3/11: Weense klarinettrio's met Annelien Van Wauwe, Julien Libeer en Victor JKlassieke muziek

Erg groot is het repertoire niet voor klarinet, cello en piano, maar met het klarinettrio van Beethoven en Brahms hebben deze muzikanten wel enkele rijkgeschakeerde kamermuziekwerken in handen.
Annelien Van Wauwe© Joëlle Van Autreve

Annelien Van Wauwe

Die muzikanten zijn Annelien Van Wauwe, Julien Libeer en cellist Victor Julien-Laferrière. Nu eens lichtvoetig, dan herfstig melancholisch, soms neemt de klarinet het voortouw, even later de cello zoals in het expressieve tweede deel van Beethoven. En tussenin een boeiende luisterervaring: Schumanns Fantasiestücke horen we eerst met cello en piano, gevolgd door een versie van datzelfde stuk voor klarinet en piano. Hetzelfde en toch helemaal anders.

Dit concert was te horen op 30/9 in het Concertgebouw Brugge.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.