Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 4 oktober: Vivaldi's Duitse vrienden

Klara Live op 4 oktober: Vivaldi's Duitse vriendenKlassieke muziek

In een kast in Dresden bewaarde Johann Georg Pisendel stapels partituren die hij meebracht van zijn reizen door Europa en naar Italië in het bijzonder.
Camerata Bern o.l.v. Sergio Azzolini c julia_wesely

Camerata Bern o.l.v. Sergio Azzolini

In Venetië raakte hij bevriend met Antonio Vivaldi van wie hij vioollessen kreeg en gretig zijn ongekend virtuoze muzikale taal, eenvoudig en tegelijk uiterst expressief en effectvol, weer mee huiswaarts nam, van waar deze zich als een lopend vuurtje over de Europese hoven verspreidde. Met zijn 39 verbluffende fagotconcerti haalde Vivaldi de fagottist al uit de schaduw van de continuo-groep, en dat inspireerde Johann Anton Reichenauer en Johann Friedrich Fasch om ook aan de fagot een prominentere rol toe te bedelen. Na Vivaldi's concerti grasduint de briljante fagottist Sergio Azzolini nu in Pisendels kast en tovert samen met Camerata Bern de Venetiaanse kleuren en speelsheid tevoorschijn van Vivaldi's Duitse vrienden, Reichenauer en Fasch.

Dit concert werd opgenomen in het Paul Klee Zentrum in Bern op 7 februari 2021.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.