Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 4/11: Chineke! Orchestra vanuit Royal Albert Hall

Klara Live op 4/11: Chineke! Orchestra vanuit Royal Albert HallKlassieke muziek

Chineke!’s motto is: ‘Championing change and celebrating diversity in classical music’.
 Jeneba Kanneh-Mason en Chineke! Orchestra

Jeneba Kanneh-Mason en Chineke! Orchestra

 Met haar Chineke! (Nigeriaans voor ‘geweldig’) Orchestra wil oprichtster Chi-chi Nwanoku een katalysator zijn voor meer diversiteit in het overwegend blanke bastion van de klassieke muziek. Alle musici zijn zwart of behoren tot een etnische minderheid, maar ook binnen het programma trekt ze de kaart van de diversiteit. Op het programma van dit Proms concert Fela Sowande’s African Suite en Florence Price’s Piano Concerto. Soliste is de jonge getalenteerde Jeneba Kanneh-Mason. Na de pauze de eerste Symfonie van de Brits-Sierra Leonese componist Samuel Coleridge Taylor. Bij de première in 1896 speelde Gustav Holst de trombone en zat Vaughan Williams in het publiek. Het was een groot succes. "Diepe expressiviteit gaat gepaard met groot vakmanschap en fascinerende kleuren in de orkestratie" schreef de recensent van de Musical Times. Openen doet Chineke! Orchestra o.l.v. Kalena Bovell met zijn Overture to the Song of Hiawatha. 

Dit concert was te horen in de Royal Albert Hall, London op
24/08/2021.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.