Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 5 februari: helemaal Dvořák!

Klara Live op 5 februari: helemaal Dvořák!Klassieke muziek

Klara Live is op vrijdag 5 februari in de ban van Antonín Dvořák. Op het programma van het openingsconcert van het Dvořáks Festival in Praag staan Dvořáks twee bekendste toppers: het celloconcerto en de symfonie 'Uit de Nieuwe Wereld'.
Semyon Bychkov dirigeert© Marco Borggreve

Semyon Bychkov dirigeert de Czech Philharmonic

Dat programma is op het lijf geschreven van het Tsjechisch Filharmonisch Orkest, dat 125 jaar geleden zijn allereerste concert gaf in het Rudolfinum in Praag, nu nog steeds de beroemde concertzaal van het orkest. Antonín Dvořák dirigeerde toen zelf zijn negende symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’.

Onder de legendarische dirigenten van dit toporkest, bekend om zijn eigen sound, zijn Karel Ančerl, Václav Neuman, die het orkest 22 jaar leidde, en Jiří Bělohlávek. Na zijn dood in 2017 smeekten de orkestmusici dirigent Semyon Bychkov: “we want you to be our daddy”. Hij werd unaniem tot nieuwe chef-dirigent verkozen en staat ook in dit concert aan het hoofd van de Czech Philharmonic. Solist in het celloconcerto is Václav Petr.

Het wereldorkest zou in februari 2021 in Bozar optreden, maar dit is helaas geannuleerd wegens Covid-19.
Dit concert in Klara Live is een EBU-concert opgenomen in Praag op 20 september 2020.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.