Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 5 januari: Víkingur Ólafsson met Wolfie en co

Klara Live op 5 januari: Víkingur Ólafsson met Wolfie en coKlassieke muziek

In Flagey speelde pianist Víkingur Ólafsson enkele van zijn favoriete Mozartstukken met daartussen werk van tijdgenoten zoals Haydn en C.P.E. Bach, Galuppi en Cimarosa.

(c) Ari Magg

Met enkele van Mozarts werken uit de jaren 1780 in Wenen presenteert hij een Mozart die meer is dan de geniale idiot savant, maar een rijpe, hardwerkende componist. Ze dialogeren en knipogen met de weinig gespeelde pianostukken van Bachs oudste zoon, van Cimarosa of van Baldassare Galuppi. Met dit uitgekiende programma opent Olafsson onze oren en doet ons luisteren als was het de eerste maal ook naar die bekende stukken van Mozart.

Dit bijzondere concert werd opgenomen door onze collega's van de RTBF in Flagey op 24/11/2021.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.