Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 5 juli: Mendelssohn, Boccherini en Lodewijk De Vocht

Klara Live op 5 juli: Mendelssohn, Boccherini en Lodewijk De VochtKlassieke muziek

Ook in de zomer blijft Klara Live haar missie trouw. Vanavond hoort u de jonge Chouchane Siranossian in een live-opname van Mendelssohns vioolconcerto in mi klein.
violiste Chouchane SiranossianTashko Tasheff

Chouchane Siranossian

Ze speelt het op darmsnaren en verdiepte zich in originele boogstreken en speeltechnieken. Heel verfrissend. We richten ook de schijnwerpers op de Lodewijk De Vocht die naast het componeren ook een grote carrière als dirigent opbouwde.

Als dirigent werd hij een groot pleitbezorger van Arthur Honeggers Jeanne d’Arc au bûcher. Hij dirigeerde het werk een veertigtal keer en maakte er in 1943 ook een opname van voor His Master’s Voice. Vanavond horen we het lyrische tweede deel uit De Vochts vioolconcerto met Henri Raudales als solist en de Sonate in a voor piano, eerste opname ooit van deze sonate, door het jong Belgisch talent George Tyriard.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.