Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister The Time of Our Singing, een nieuwe opera van Kris Defoort

Herbeluister The Time of Our Singing, een nieuwe opera van Kris DefoortKlassieke muziek

Een wereldcreatie als seizoensopener in de Munt: The Time of Our Singing, gebaseerd op de veelgeprezen, gelijknamige roman van Richard Powers, over een gemengd gezin in de VS in de periode van de burgerrechtenbeweging. De muziek staat centraal in het boek en Kris Defoort wist al in 2009 dat dit zijn nieuwe (vierde) opera zou worden. "Mijn hele leven zit in deze opera", zegt hij en daarover verneemt u meer in een gesprek met Kris Defoort. De opname werd gemaakt in september.
The Time of Our SingingBernd Uhlig

The Time of Our Singing

Sylvia in gesprek met Kris Defoort

Defoort werkte nauw samen met librettist Peter Van Kraaij voor de omzetting van de lijvige roman naar een bondig tekstboek. In de partituur en de muzikale uitvoering vloeien verschillende stijlen, genres en sferen naadloos in elkaar over: een streepje Bach in de vorm van het Erbarme Dich, een koraalmelodie of een flarde uit een celloconcerto, een sarabande van Händel, Music for a While van Purcell, Time stands still van Dowland, Nessun Dorma van Puccini .... het zijn niet zomaar muzikale citaten, ze gaan op in een veelgelaagd muzikaal weefsel dat onmiskenbaar van Kris Defoort is.

In de bezetting hoort u een combinatie van een klassiek kamerorkest en een jazzcombo, voorts 7 solisten, 4 kinderstemmen en een pianist op het podium. De solisten zijn: basbariton Mark S Doss, William; sopraan Claron McFadden, Delia; bariton Simon Bailey, David; tenor Levy Sekgapane, Jonah en bariton Peter Brathwaite, Joey; vocaliste/actrice Abigail Abraham, Ruth; mezzosopraan Lilly Jörstadt, Lisette Soer. Het kamerorkest van de munt en een jazzensemble met o.m. saxofonist Mark Turner staan o.l.v. Kwamé Ryan.

Recensie van de productie

Streaming op de website van de Munt

Streaming op Operavision 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.