Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 7 juli: Mieczysław Horszowski speelt Chopin

Klara Live op 7 juli: Mieczysław Horszowski speelt ChopinKlassieke muziek

Vandaag in Klara Live een concert van Mieczysław Horszowski, een Poolse-Amerikaanse pianist, gezegend met een buitengewoon lange carrière. Op 4 juni 1991, hij was toen 99, gaf hij een recital in Wigmore Hall Londen, twee jaar voor zijn dood.
De Amerikaanse componist Mieczysław Horszowski

Mieczysław Horszowski

Zijn eerste pianolessen kreeg hij van zijn moeder, een leerlinge van Karol Mikuli, zelf een leerling van Frédéric Chopin. Vervolgens kreeg hij als 7-jarig wonderkind in Wenen les van Theodor Leschetizky, die een leerling was van Carl Czerny, op zijn beurt weer een leerling van Beethoven ... Bijzonder dan ook om Horszowski in werk van Chopin en Schumann te horen.

Victor Legley is de Belgische componist die we vandaag belichten. Als altviolist in het orkest van de N.I.R. wordt hij aangemoedigd om compositielessen te nemen bij Jean Absil en schopt het tot professor compositie en analyse aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. We beluisteren zijn vioolconcerto dat hij voor de finale van de Koningin Elisabeth Wedstrijd schreef in 1967, met Gidon Kremer die toen derde werd.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.