Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 9 augustus: het MA-festival met Voces Suaves

Klara Live op 9 augustus: het MA-festival met Voces SuavesBlijf verwonderd!

Rechtstreeks vanuit Brugge: het MA-festival met Voces Suaves in een programma rond componist Claudio Monteverdi.

© Voces Suaves / Markus Räber

In zijn madrigalenbundels vertaalde Claudio Monteverdi pure passie in muziek. Dat die passie ook een religieuze twist kon krijgen bewijst Voces Suaves vanavond: het ensemble put uit Monteverdi's madrigalenbundels en brengt muziek uit deze bundels met de originele teksten, maar ook met naderhand geschreven religieuze teksten. En zo wordt de klaagzang van Arianna er bijvoorbeeld één van Maria Magdalena.

Nicole Van Opstal volgt voor Klara het MA-festival en vertelt u het hele verhaal tijdens Klara Live.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.