Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 9 december: Beethoven en Mahler

Klara Live op 9 december: Beethoven en MahlerKlassieke muziek

Beethovens vioolconcerto en Mahlers vierde symfonie met topsolisten, dat wordt een rijk gevulde Klara Live.
zwart-wit portret van Lore Binon© Matthias Schellens

Lore Binon bezingt het hemelse leven in Mahlers vierde symfonie

Violist Christian Tetzlaff garandeert een spannende en persoonlijke vertolking van Beethovens vioolconcerto. Een hemels maar - ook qua interpretatie - aartsmoeilijk werk, dat begint met vier zachte paukenslagen.
De vierde symfonie van Gustav Mahler wordt beschouwd als zijn meest toegankelijke. Geen paukenslagen, maar sledebelletjes doen je de oren spitsen in het eerste en vierde deel. Al even uitzonderlijk is de scordatura of omgestemde viool die een soort Magere Heinfiguur speelt in het tweede deel. Nadat de warme strijkers een meditatief 'poco adagio' spelen, schildert sopraan Lore Binon in het slotdeel met een gedicht 'Wir geniessen die Himmlischen Freuden' uit Des Knaben Wunderhorn een hemels tafereel. Muziek die niet kiest voor pathos, maar die je helemaal beroert.
Het Belgian National Orchestra staat onder leiding van muziekdirecteur Hugh Wolff.
Een concert van 21 juni 2021, opgenomen in Bozar.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.