Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op 9 november: De klankpoëzie van Izumi Pianoduo

Klara Live op 9 november: De klankpoëzie van Izumi PianoduoKlassieke muziek

In Klara Live speelt het Izumi Pianoduo een recital gaande van de intimiteit van piano vierhandig tot de rijke en monumentale klank van repertoire voor twee piano's. Het pianistenkoppel Kiyotaka Izumi en Polina Chernova vond elkaar meer dan 15 jaar geleden aan het Antwerpse Conservatorium.
© CC BY-SA 4.0 deSingel, foto Patrick Florin 2019

Izumi Pianoduo

Op het programma staat fris en betoverend werk van Mendelssohn: zijn ouverture Ein Sommernachtstraum en het Andante & Allegro Brillant, gecomponeerd voor het jonge pianistenpaar Robert Schumann en Clara Wieck. 
Kiyotaka Izumi, een echte specialist van het oeuvre van Emmanuel Durlet, maakte zelf een bewerking voor piano vierhandig van Rouwzuil, een deel uit Durlets vioolsonate 'Verluchte verhalen'. Emmanuel Durlet, briljant pianist en leerling van Leopold Godowsky, was bijna 40 jaar lang professor piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Met Ravels Introduction et Allegro, uitgevoerd op twee Steinway vleugels, komen we in een totaal andere kleurenwaaier terecht. Tenslotte ontpopt het duo Izumi zich met muziek van Sergej Rachmaninov van intiem en poëtisch pianoduo tot twee solisten met een haast symfonisch klankenpalet.

Dit concert met het Izumi Pianoduo werd opgenomen in deSingel op 9 oktober 2020.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.