Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op Alba Nova

Klara Live op Alba NovaBlijf verwonderd!

Wat hoort u op 10 juli op Klara Live? Wal, ploeg van Klara Live capteerde op Alba Nova, de vroegere Dag van de Oude Muziek, in Alden Biesen 2 pareltjes van concerten en die krijgt u dan te horen.
foto van Bart Rodyns en Nicolas Callot

Bart Rodyns en Nicolas Callot

Het duo Bart Rodyns en Nicolas Callot schitterde in de Cuverlierzaal op een eerder vreemde combinatie van piano (Erard) en harmonium (Debain). Originele werken voor dit instrumentarium van César Franck werden aangevuld met arrangementen. Zo hoort u vanavond Francks befaamde vioolsonate in A voor deze 2 toetsinstrumenten.

Een ander duo vormden Catalina Vicens en Marc Maullion. In een Franse rap kan u bariton Maullion alvast hier aan het werk zien. Maar naast deze eigentijdse muziek stonden er middeleeuwse werkjes op het programma die prachtig begeleid werden door organettospeelster Catalina Vicens.

De zon was van de partij in Alden Biesen. Het was een heerlijke dag!

Klara Live op Alba Nova, op dinsdag 10 juli, van 20 tot 23 uur op Klara, klara.be en de Klara-app

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.