Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op dinsdag 23 november rechtstreeks vanuit de Koningin Elisabethzaal

Klara Live op dinsdag 23 november rechtstreeks vanuit de Koningin ElisabethzaalKlassieke muziek

De Britse dirigent Daniel Harding is een echte Mahler-liefhebber. Het wordt dus uitkijken naar het integraal Mahler-programma dat hij op dinsdag 23 november brengt in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal.
Daniel HardingJulian Hargreaves

Daniel Harding

Op het programma staat een selectie uit de bundel Des Knaben Wunderhorn, met als solist bariton Christian Gerhaher, en de 4de symfonie. Uitzonderlijk aan deze 4de symfonie is dat Mahler in het laatste deel een sopraansolo toevoegde. Zij zingt ‘Das himmlische Leben’ een tekst die ook al afkomstig is uit de bundel ‘Des Knaben Wunderhorn’, en waarin een kinderlijke voorstelling van de hemel beschreven wordt. En zo krijgen we van Daniel Harding en het Orkest van de Zweedse Radio een hemelsmooi programma, rechtstreeks op dinsdag 23 november in Klara Live, met Nicole Van Opstal.

Mahler - Harding

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.