Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op dinsdag 8 september: Een terugkeer naar de muzikale bron

Klara Live op dinsdag 8 september: Een terugkeer naar de muzikale bronKlassieke muziek

Vineta Sareika en Amandine Savary met Mozartsonates in Klara Live
Amandine Savary & Vineta Sareika©VRT rr

Amandine Savary & Vineta Sareika

Eind augustus waren violiste Vineta Sareika en pianiste Amandine Savary te gast in Studio 4 van Flagey voor een concert met vioolsonates van Mozart. Het concert kaderde in de reeks ‘Flagey on air’, en Klara was er graag bij. Beide musici waren dolblij om na de lange lockdown terug te kunnen optreden voor een ‘echt’ publiek. En dan nog met Mozart: ‘Mozart is een terugkeer naar de muzikale bron’, vertelde Vineta Sareika, ‘elke musicus speelt Mozart tijdens zijn opleiding, het is de ultieme proef, iedereen heeft zijn eigen idee over Mozartinterpretatie, en iedereen kent de uitspraak ‘met twee maten Mozart kan je een musicus beoordelen'. Ik heb lang enige moeite gehad met de componist: ik had moeite om me bevrijden, om de muziek echt te appreciëren, vrij te kunnen interpreteren, net omdat ze zo transparant is. Maar op een bepaald moment ervoeren zowel Amandine als ik de noodzaak om Mozart te brengen, als reactie op deze versnellende tijd, het overaanbod aan informatie. We wilden een andere kijk ontwikkelen, vertragen,... en Mozart spelen.
Klara Live, dinsdag 8 september, 20.00 u

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.