Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op donderdag 1 juli

Klara Live op donderdag 1 juliKlassieke muziek

Klara live zorgt de hele week voor uitmuntend gezelschap want onze componist van de week is Francis Poulenc. Vandaag leven we mee met zijn monodrama La Voix Humaine op een tekst van Jean Cocteau, het is het verhaal van een vrouw die in de steek wordt gelaten door haar minnaar en nog een laatste telefoongesprek met hem voert. In twee concertopnames met topmusici beluisteren we voorts de Cellosonate en de liedbundel Banalités.
La Voix Humaine

La Voix Humaine


Belgische meesters liggen ons na aan het hart bij Klara Live en vandaag schijnt het licht dan ook even op onze Philippe Boesmans en Fabrizio Cassol.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.