Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op donderdag 17 december: rechtstreeks vanuit Flagey

Klara Live op donderdag 17 december: rechtstreeks vanuit FlageyKlassieke muziek

Met het Quatuor Modigliani in werk van Turnage, Mozart en Tsjaikovski.
Quatuor Modigliani©Jérôme Bonnet

Quatuor Modigliani

Wie had ooit gedacht dat de Brexit muzikale inspiratie zou opleveren… De Engelse componist Mark-Anthony Turnage, overigens een overtuigd Europeaan, verwerkte een in stukjes geknipt Europees volkslied in zijn recentste strijkkwartet.

Het Quatuor Modigliani speelt op donderdag 17 december in het Brusselse Flageygebouw de Belgische première van dit kwartet. Klara Live is er met Nicole Van Opstal rechtstreeks bij.

Het programma start met Mozarts opgewekte Divertimento in F, en sluit af met het lyrische en aangrijpende derde strijkkwartet van Peter Tsjaikovski. Drie eeuwen muziekgeschiedenis vervat in één programma, met een Frans kwartet dat kind aan huis is in alle grote concertzalen.

Klara Live, donderdag 17 december, 20.00 u

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.