Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op donderdag 17 februari rechtstreeks vanop de Flagey Piano Days

Klara Live op donderdag 17 februari rechtstreeks vanop de Flagey Piano DaysKlassieke muziek

Het openingsconcert van de Flagey Piano Days: Nelson Goerner en Brussels Philharmonic onder leiding van Ilan Volkov in werk van Giuseppe Martucci en Johannes Brahms.
Nelson Goerner©Johan Jacobs

Nelson Goerner

De Italiaanse componist-pianist Giuseppe Martucci (1856-1909) hield van pure muziek, instrumentale muziek zonder programma, zonder verhaal, zonder literaire of filosofische referenties, gewoon, pure instrumentale muziek. En dat in het Italië van de tweede helft van de 19de eeuw, waar het al opera was wat de klok sloeg en de Verdi-cultus een hoogtepunt bereikt had. Martucci daarentegen schreef concerto’s en symfonieën. Zijn tweede pianoconcerto is één van zijn bekendste werken gebleven. Anton Rubinstein speelde het ooit nog, en Gustav Mahler dirigeerde het in 1911 in Carnegie Hall.
De Flagey Piano Days van dit jaar openen met Martucci’s romantische tweede pianoconcerto. Solist is Nelson Goerner, het orkest staat onder leiding van Ilan Volkov. Naast Martucci speelt het orkest ook de Derde Symfonie van Johannes Brahms, een componist waar Martucci overigens nauw bij aanleunde.
Klara Live zendt dit openingsconcert van de Flagey Piano Days rechtstreeks uit. De Piano Days lopen in het Flageygebouw in Elsene van 17 tot 20 februari; er zijn concerten, lezingen en tentoonstellingen.

Klara Live met Nicole Van Opstal, donderdag 17 februari, 20.00 u

Nelson Goerner in Liszts Totentanz

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.