Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op donderdag 26 augustus

Klara Live op donderdag 26 augustusKlassieke muziek

Drie avonden kan u deze week genieten van concertfragmenten uit de reeks Brussels Chopin Days. Tijdens het seizoen 2018/19 waren o.m. deze internationaal gevierde sterren live te horen in de concertzaal van het Brusselse muziekconservatorium: de Venezolaan Sergio Tiempo, de Italiaan Allesandro Deljavan en Kasparas Uinskas uit Litouwen.
Marie-Louise Hendrickx in La Fanciulla del WestOperabilia (fonds Vina Bony)

Marie-Louise Hendrickx in La Fanciulla del West

We vieren tussendoor een bijzondere verjaardag: de Antwerpse sopraan Marie-Louise Hendrickx die in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw schitterde in onze operahuizen, zou vandaag honderd geworden zijn. Na een moeizame speurtocht vernamen we helaas dat de Antwerpse diva overleden is in december 2020. Een klein eerbewijs aan haar is edoch aan de orde op haar geboortedag.

De Belgische meester van de dag is Lodewijk Mortelmans: van hem horen we liederen, meesterlijk vertolkt door bariton Werner Van Mechelen en Jozef De Beenhouwer

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.