Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op donderdag 8 oktober: A Family Affair

Klara Live op donderdag 8 oktober: A Family AffairKlassieke muziek

Gent Festival nodigde in de intimistische concertreeks A Family Affair muzikale families uit. Violist Yossif Ivanov en zijn broer Philippe, die pianist is, gaven een mooi recital in de vernieuwde Bijloke.
portret van de broers Yossif en Philippe Ivanov(c) Miel Pieters

Philippe en Yossif Ivanov: zelfde muzikaal DNA

Topmusici die behalve het biologische ook het muzikale DNA delen: de voorbeelden zijn legio. Voor violist Yossif en pianist Philippe Ivanov was muziek even vanzelfsprekend als ademen. Hun ouders zijn ook violist en pianiste en begonnen al vroeg met de muzikale opleiding van de kinderen.

Violist Yossif Ivanov was achttien toen hij de tweede prijs won op de Koningin Elisabethwedstrijd viool in 2005. Zijn talent en kunde brachten hem op podia samen met belangrijke orkesten en dirigenten. Ook aan het Brusselse conservatorium werd hij aangeworven als jongste docent. Vijftien jaar na zijn grote wedstrijdjaar mogen we hem samen met zijn broer, pianist Philippe Ivanov, bewonderen als verfijnd kamermuziekduo in de intieme concertreeks 'A Family Affair' van het Gentse Festival. Ook Philippe, o.m. gevormd door Daniel Blumenthal, is laureaat van heel wat wedstrijden.

Op het programma van dit recital staan de achtste vioolsonate van Ludwig van Beethoven, de derde vioolsonate van Grieg en de Valse-Scherzo van Tsjaikovski. Dit concert werd opgenomen door Klara in de Bijloke op 29 september.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.