Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op donderdag 9 september

Klara Live op donderdag 9 septemberKlassieke muziek

Hommage aan Patrick Peire, fluitist-dirigent-pedagoog-muziekvorser, die in augustus 75 werd. Klara Live bracht een bezoek aan de Vlaamse maestro voor een uitgebreid gesprek over zijn leven en werk. We beluisteren concertopnames met o.m. het Collegium Instrumentale Brugense en de Capella Brugensis en voorts heel divers repertoire uit de rijke discografie o.l.v. Patrick Peire. Op 6, 7, 8 en 9 september komen in Music Matters vier sleutelplaten aan bod waardoor u deze musicus beter leert kennen.
Dirigent Patrick PeireKatrien Vermeire

Dirigent Patrick Peire

Op 18 september dirigeert Patrick Peire Collegium Brugense in de opera Pan and Syrinx van John Ernest Galliard (1687-1749), een tijdgenoot van Händel. Het is een unieke kans om deze Engelse masque te bekijken! De voorsteling gaat door in CC De Spil in Roeselare. Meer info vindt u hier.

In Music Matters koos Patrick Peire deze week 4 belangrijke muzikaal-persoonlijke momenten uit zijn leven.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.