Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op maandag 10 januari: When do we dance?

Klara Live op maandag 10 januari: When do we dance?Klassieke muziek

Dat is de titel van een origineel pianorecital van de jonge Franse pianiste Lisa de la Salle. Met een knipoog naar George Gershwin en een hoopvolle blik naar de toekomst speelt zij een gevarieerd programma met dansen voor piano.
Portret van Lisa de la Salle(c) Philippe Porter

Pianiste Lisa de la Salla

Het concert is een persoonlijke odyssee van Lisa de la Salle, een imaginaire tijdreis en een tocht naar verre oorden. Het programma danst met een Franse toets langs Saint-Saëns en Ravel - we horen zijn Valses nobles et sentimentales - , met Spaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden langs werken van De Falla, Ginastera en Piazzolla, duikt de Slavische ziel in met Skrjabin en belandt tenslotte bij de Amerikaanse droom van Gershwin - met o.m. het nummer When do we Dance? - en zijn tijdgenoten.

Gestileerd, krachtig, virtuoos of sensueel...voor Lisa de la Salle is 'When do we dance' veeleer een uitnodiging dan een vraag, een plezier dat je moet delen met anderen.

Dit concertprogramma, dat eerder op cd verscheen, is een concertopname aangeboden door EBU en opgenomen op het Deense Frederiksvaerk muziekfestival op 19 juli 2021.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.