Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op maandag 12 oktober: Les Flandriens

Klara Live op maandag 12 oktober: Les FlandriensKlassieke muziek

Les Flandriens: Nieuwe Vlaamse koormuziek door het Vlaams Radiokoor
Het Vlaams Radiokoor (c) Wouter Van Vaerenbergh

Het Vlaams Radiokoor o.l.v. Bart Van Reyn

Het programma Les Flandriens ontstond na een oproep die het Vlaams Radiokoor vorig seizoen lanceerde samen met ComAV (Componisten Archipel Vlaanderen). De respons was enorm. Er kwamen tal van inzendingen van composities van doorwinterde rotten als Piet Swerts, Erika Budai en Daan Janssens, als nieuw talent van eigen bodem, met o.m. Noah Thys en Hans Helsen. Het resultaat is een mooi programma met eigentijdse koormuziek in verschillende stijlen en sferen. De Vlaamse koormuziek is alive and kicking! Het Vlaams Radiokoor zingt o.l.v. zijn muziekdirecteur Bart Van Reyn. Dit programma verscheen ook als een digitaal album.  Maar op 12 oktober kan u het bewonderen in Klara Live.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.