Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op maandag 21 februari: In search of lost time

Klara Live op maandag 21 februari: In search of lost timeKlassieke muziek

Een fascinerend Proust-concert met pianist Jan Michiels en Juan Parra Cancino, live electronics
Jan Michiels

Jan Michiels

Marcel Proust vergeleek zijn romancyclus A la recherche du temps perdu ooit met een kathedraal. Dit zette Jan Michiels aan het denken: voor het Proustfestival in deSingel bouwde hij via vrije poëtische associaties een klinkende kathedraal van pianomuziek. In search of lost time vertrekt bij de muziek van Prousts tijdgenoten Claude Debussy en Gabriel Dupont, en waaiert uit over verschillende eeuwen muziek, van Bach en Couperin tot Ligeti en Nono. Een klankenuniversum dat door de subtiele live electronics van Juan Parra Cancino ondersteund èn geintensifiëerd wordt.
Jan Michiels en Juan Parra Cancino zorgen voor een unieke luisterervaring waarin muziek uit verschillende periodes komt en gaat in steeds wisselende gedaanten, een beetje zoals de ongrijpbare tijdsbeleving in de romans van Proust zelf.
Klara Live, maandag 21 februari 20.00 u

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.