Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op maandag 25 oktober: Benjamin Grosvenor in kwartet

Klara Live op maandag 25 oktober: Benjamin Grosvenor in kwartetKlassieke muziek

De Engelse pianist Benjamin Grosvenor is een rasmuzikant met een vanzelfsprekend muzikaal naturel.
Benjamin Grosvenor©Andrej Grilc

Benjamin Grosvenor

Als hij België aandoet is Klara Live daar graag bij, en al helemaal als hij drie schitterende musici meebrengt om samen pianokwartetten uit te voeren. Dat is immers een genre dat zelden in de concertzaal te horen is. Het project ontstond eerder toevallig in 2018 op vraag van het Londense South Bank Centre, maar het samenspel voelde zo goed voor Hyeyoon Park, Timothy Ridout, Kian Soltani en Benjamin Grosvenor, dat ze er mee door wilden gaan. Sindsdien komen ze elk jaar samen voor een reeks concerten. Op 7 oktober brachten ze in de Gentse Bijloke pianokwartetten van Mahler, Schumann en Richard Strauss. Van bij de eerste noot was het publiek muisstil en totaal geconcentreerd op het sublieme samenspel van de vier musici.
Klara Live, maandag 25 oktober, 20.00 u

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.