Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op maandag 31 mei

Klara Live op maandag 31 meiKlassieke muziek

Odysseia Ensemble met een concert rond 'Speechless Song' van Luc Brewaeys.
Luc Brewaeys@VRTrr

Luc Brewaeys

Luc Brewaeys schreef 'Speechless Song' in opdracht van de Koningin Elisabethwedstrijd zang in 2011. Vervolgens werd de partituur door de wedstrijdjury geweigerd wegens te moeilijk. Verschillende zangers bewezen intussen het tegendeel, en in Klara Live hoort u op maandag 31 mei de mooie versie van Lieselot De Wilde.
Maar er is meer! Luc Brewaeys werkte ook aan een ensembleversie van 'Speechless Song'. Een versie die spijtig genoeg onafgewerkt bleef omdat de componist in december 2015 overleed. Een groot deel van de compositie was echter wèl klaar, en zo zorgt Odysseia vijf jaar na het overlijden van Luc Brewaeys voor een kleurrijke première. Solo- en ensembleversie van 'Speechless song' fungeren als hoekstenen van een zorgvuldig opgebouwd concertprogramma met werk van componisten die Luc nauw aan het hart lagen.
Klara Live, maandag 31 mei 20.00 u

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.