Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op MAfestival 2016

Klara Live op MAfestival 2016Klassieke muziek

In het spoor van Erasmus' verrassend actuele Lof der Zotheid flirt het MAfestival 2016 met muzikale waanzin, satire en humor. En daar is Klara graag bij!
Algemeen beeld MAfestival 2016

MAfestival 2016

Op vrijdag 5 augustus van 18.00 tot 20.00 u presenteert Nicole Van Opstal de opstartuitzending vanuit het Brugse Concertgebouw. Verschillende gasten lichten er het programma toe en luitiste Sofie Vanden Eynde zorgt er samen met sopraan Griet De Geyter voor live muziek.

Aansluitend om 20.00 u kan u het openingsconcert van MAfestival 2016 live meemaken: Le Concert Spirituel brengt onder leiding van Hervé Niquet de opéra comique Don Quichotte chez la Duchesse van Joseph Bodin de Boismortier. Een meer geschikte opener voor deze waanzinnige festivaleditie is moeilijk te vinden!

Ook op maandag 8 augustus om 20.00 u zendt Klara live uit vanop het MAfestival. In de Brugse Sint-Jakobskerk brengt het ensemble Arcangelo onder leiding van Jonathan Cohen een programma rond barokke magie en illusie met Telemanns Burlesque de Quixotte, Vivaldi's concerto Il Grosso Mogul, dansen uit The Fairy Queen (Henry Purcell) en de cantate Delirio Amoroso van Händel.

Op woensdag 10 augustus kan u in Klara Live genieten van de MAfestival concerten die we tijdens het weekend in Lissewege opnamen: madrigalen uit de Italiaanse vroegbarok met Cantar Lontano en de Cappella Mediterranea met Spaanse Ensaladas. Sfeer verzekerd!

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.