Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op vrijdag 2 juli

Klara Live op vrijdag 2 juliKlassieke muziek

De Franse meester Francis Poulenc is onze grote vriend deze week in Klara Live, we fietsen gezwind door zijn veelzijdige oeuvre! Vanavond krijgt u concertopnames te horen van zijn ballet Les Biches met Brussels Philharmonic, van de Litanies à la Vierge Noire met het VRK en de Rapsodie Nègre met Oxalys. Wondermooi is ook de CD-opname met liederen van Poulenc gezongen door bariton Werner Van Mechelen waaruit we Miroirs Brûlants beluisteren.
Les Biches (doek voor het decor in 1924)

Les Biches (doek voor het decor in 1924)

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.