Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op vrijdag 20 december: Les Contes d'Hoffmann van Offenbach rechtstreeks uit de Munt

Klara Live op vrijdag 20 december: Les Contes d'Hoffmann van Offenbach rechtstreeks uit de MuntBlijf verwonderd!

Les Contes d'Hoffmann is een echte opera, het muzikaal testament zeg maar van Offenbach, een verhaal waarin hij ook iets ernstigs wilde vertellen naast alle humor en charme in het werk. Het is een verhaal over vergane glorie, de zoektocht naar inspiratie bij de kunstenaar, over onmogelijke liefdes en het eindigt met deze prachtige zin uit de mond van de Muze: On est grand par l'amour et plus grand par les pleurs.
Les Contes d'Hoffmann in de MuntUhlig

Les Contes d'Hoffmann in de Munt

In de versie van regisseur Krzysztof Warlikowski en dirigent Alain Altinoglu krijgen we de gezongen recitatieven te horen en niet de gesproken dialogen. De rollen van de vier geliefdes van Hoffmann en de rollen van de vier slechterikken in het verhaal worden vertolkt door respectievelijk één sopraan en één bariton. Het zijn keuzes die de dirigent en regisseur moeten maken, naargelang de gekozen versie van dit werk want er zijn er vele in omloop. Altinoglu vertrekt van de recente musicologische bevindingen van Jean-Christophe Keck om Les Contes d'Hoffmann zo dicht mogelijk bij het origineel te brengen, maar hoe Offenbach het gewild heeft, blijft toch onzeker omdat de componist overleed nog voor de première van zijn grootschalige opera. Sylvia Broeckaert praat in de Munt met de dirigent en met drie zangers: mezzosopraan Michèle Losier (La Muse/Nicklausse), tenor Eric Cutler (Hoffmann) en de levende operalegende bariton Sir Willard White (Crespel). 

Sylvia Broeckaert ging op 10 december 2019 naar de première en bracht uitgebreid verslag uit. Klik hier om die bespreking na te lezen of te herbeluisteren.

  • Klara Live met Les Contes d'Hoffmann van Offenbach rechtstreeks uit de Munt, op vrijdag 20 december uitzonderlijk al vanaf 18.00 uur en tot 23.15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.