Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op vrijdag 3 september

Klara Live op vrijdag 3 septemberKlassieke muziek

Het Antwerp Symphony Orchestra met sterpianiste Beatrice Rana en met een creatie van Bram Van Camp.
Beatrice Rana©Simon Fowler & Parlophone Records Ltd

Beatrice Rana

Componist Bram Van Camp kreeg van het Antwerp Symphony Orchestra de originele opdracht een 'ouverture' te schrijven bij de Vuurvogelsuite van Igor Stravinsky. Een opdracht die hem op het lijf geschreven is, want Van Camp noemt Stravinsky één van zijn 'muzikale vaders'. En de opdracht bezorgde hem bovendien plezier en afleiding tijdens de lange lockdown.

Voor Van Camp en Stravinsky verwelkomt het orkest met de 27-jarige Beatrice Rana een echte ster uit de pianowereld. Zij opent het concert met het tweede pianoconcerto van Sergei Rachmaninov en dat is een primeur: ze speelt dit concerto voor de allereerste keer met publiek.

Beatrice Rana appears courtesy of Warner Classics.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.