Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op woensdag 10 februari

Klara Live op woensdag 10 februariKlassieke muziek

Tijdens deze week van de Belgische muziek focust Klara Live op componist Wim Henderickx.
Wim Henderickx©Philip Van Ootegem

Wim Henderickx

In de Blauwe Zaal van deSingel dirigeerde de componist onlangs het HERMESensemble in een programma met uitsluitend eigen werk: Nada Brahma voor sopraan en ensemble, Raga III voor altvioolsolo en Atlantic Wall voor mezzosopraan en ensemble. Solisten zijn sopraan Lisa Mostin, altviolist Marc Tooten, mezzosopraan Mireille Capelle en percussionist Gaetan La Mela.

Van Wim Henderickx is bekend dat hij spiritualiteit in al haar vormen als de kern en de inspiratiebron beschouwt van zijn muziek. Voeg daarbij zijn elegant en origineel gebruik van electronica en u weet dat deze Wim Henderickx Triptiek garant staat voor een verrassende Klara Live-avond. 

Klara Live, woensdag 10 februari, 20.00 u

Bekijk hier de video-opname van het concert:

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.