Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op woensdag 15 september: Oxalys met Entartete Musik

Klara Live op woensdag 15 september: Oxalys met Entartete MusikKlassieke muziek

De Dossinkazerne en Cultuurcentrum Mechelen slaan de handen in elkaar voor een concertreeks gewijd aan ‘Entartete Musik’.
Entartete Musik Mechelen©VRT rr

Entartete Musik Mechelen

'Entartete Musik' is muziek die door het naziregime als ‘verderfelijk’ of ‘ontaard’ werd beschouwd, en verboden werd. De Mechelse reeks startte in juni ll en loopt tot december dit jaar.
Curator is Piet Van Bockstal, lid van Oxalys, hoboïst en muzikale duizendpoot, zelf ook Mechelaar èn regelmatig bezoeker van de Dossinkazerne. Voor het openingsconcert programmeerde hij - met een ruime blik èn een gezonde dosis muzikale nieuwsgierigheid - een aantal verrassende en weinig gehoorde werken: het bruisende septet van Hanns Eisler, een trio van Leo Smit, of de liedcyclus Der junge Magd van Paul Hindemith.
Uitvoerders zijn alt Christianne Stotijn en het ensemble Oxalys. De opname gebeurde in de sfeervolle Mechelse Sint-Janskerk op 18 juni.
Klara Live, woensdag 15 september 20.00 u

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.