Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op woensdag 2 september: Eliso Virsaladze

Klara Live op woensdag 2 september: Eliso VirsaladzeKlassieke muziek

Een concert van de Georgische pianiste Eliso Virsaladze is een belevenis. Dat ze intussen 78 is, is hier zelfs bijzaak.
pianiste Eliso VirsaladzeDerek Prager

Eliso Virsaladze

In het recital dat ze begin dit jaar in Tokyo speelde, stonden Sergei Prokofiev en Robert Schumann op het programma. Componisten die ze graag speelt, ook hun minder bekende werken. Ook nu valt op dat de snelle stemmings- en tempowisselingen van Schumann haar op het lijf geschreven zijn. Prokofiev brengt ze met veel emotioneel inzicht en een heldere stemvoering. We horen de eerste acht maanden uit Tsjaikovski's Seizoenen, gevolgd door Sarcasms van Prokofiev en Schumanns Fantasie in C, op.17 Een recital van 17 januari 2020 in de Hamarikyu Asahi Hall, Tokyo.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.