Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op woensdag 25 mei: Songs for the earth

Klara Live op woensdag 25 mei: Songs for the earthKlassieke muziek

Wat als we naar de aarde zelf zouden luisteren ? Dat is de vraag die deSingel zich stelde tijdens het muziekfestival ‘Songs for the Earth’ begin mei.
Claude Vivier©VRT NN

Claude Vivier

Het hr-Sinfonieorchester, een van de Duitse toporkesten, stelde met dirigent Brad Lubman een prachtig programma samen met eigentijdse orkestmuziek die onze natuurlijke omgeving als inspiratiebron gebruikt. In het sfeervolle A Haunted Landscape wilde George Crumb muzikale uitdrukking geven aan het mysterieuze aura dat sommige plaatsen op de wereld bezitten. Met Réveil des oiseaux schreef natuurliefhebber en vogelaar Olivier Messiaen zijn eerste orkestraal werk gewijd aan vogelenzang: het geluid van de lente hoorbaar en voelbaar in muziek. De Amerikaanse Augusta Read Thomas liet zich in Words of the Sea inspireren door de zee en door Wallace Stevens. En de Canadees Claude Vivier tenslotte reikte met Orion naar de sterren: hij gaf zijn werk de ondertitel ‘Chant aux étoiles’, waarmee hij wilde aangeven dat de innerlijke ruimte van de mens de spiegel is van de kosmos.

Muzikale ontdekkingen in Klara Live op woensdag 25 mei, 20.00 u

 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.