Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op woensdag 7 augustus: de Franse sterpianist David Kadouch in recital

Klara Live op woensdag 7 augustus: de Franse sterpianist David Kadouch in recitalBlijf verwonderd!

David Kadouch staat bekend om zijn originele programmakeuzes. Dit keer is het thema de revolutie in programmatische muziek van Dussek, Van Beethoven, Chopin, Liszt, Janacek, Debussy en Rzewski.
© Marco Borggeve

Klara Live op woensdag 7 augustus: de Franse sterpianist David Kadouch in recital

Van de Franse revolutie gaat het naar de bezetting van Wenen onder Napoleon in 1809, de Russische bezetting van Polen in 1831 en de opkomst van de liberale beweging in Europa in 1848, ook de Tsjechen roeren zich in oktober 1905 in Brno, protest tegen de slavenarbeid in Amerika vindt een verklanking in het merkwaardige Winnsboro Cotton Mill Blues van Frederic Rzewski.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Kristof Lowyck / Katleen Van Bavel

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.