Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op woensdag 9 september: Het Zweeds Radio Koor met Bach

Klara Live op woensdag 9 september: Het Zweeds Radio Koor met BachKlassieke muziek

"Dat is nog eens iets waar je wat van kunt leren!" zou Mozart verrukt uitgeroepen hebben toen hij Bach's motet Singet dem Herrn in april 1789 in Leipzig hoorde. Niets van wat Mozart tot dan toe aan kerkmuziek gehoord had, had hem hier op voorbereid: een van de meest opwindende, van danselementen doortrokken vocale werken.
Het Zweeds Radio KoorKristian Pohl

Het Zweeds Radio Koor

Het inspireerde ook de vorig jaar overleden Zweedse componist Sven-David Sandström voor een motet op deze tekst en ook Stravinsky koos psalm 150 voor het derde deel van zijn Psalmensymfonie. Het Zweeds Radio Koor o.l.v. Peter Dijkstra brengt Bach en Stravinsky samen met Arvo Pärt, Schnittke en Sandström. Een concert van 26 november 2019 opgenomen in de Opera City Hall in Tokyo.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.