Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op zaterdag 10 april: The Rake's Progress

Klara Live op zaterdag 10 april: The Rake's ProgressKlassieke muziek

Voorbije week was het 50 jaar geleden, dat een van de boeiendste componisten van de 20e eeuw overleed: de Russische meester Igor Stravinsky. We kiezen in Klara Live voor een topopname van zijn opera The Rake’s Progress. Hij had het meer voor andere genres van muziektheater dan voor opera maar met dit werk drukte Igor Stravinsky toch een stevige neoklassieke stempel op het operalandschap in het midden van de 20e eeuw.
A Rake's Progress van William Hogarth (1732)

A Rake's Progress van William Hogarth (1732)

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.