Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Klara Live op zaterdag 11 december: Rigoletto vanuit het Royal Opera House

Herbeluister Klara Live op zaterdag 11 december: Rigoletto vanuit het Royal Opera HouseKlassieke muziek

Een schokkend verhaal van uitbuiting, geweld en wraak, te vinden in een van de meest populaire maar ook meest onverschrokken radicale partituren van de 19e eeuw: welkom bij Giuseppe Verdi's Rigoletto vanuit het Royal Opera House, Covent Garden (september 2021).
Carlos Alvarez en Lisette Oropesa als Rigoletto en GildaEllie Kurttz (ROH)

Carlos Alvarez en Lisette Oropesa als Rigoletto en Gilda

Het is het verhaal van de hofnar van de hertog van Mantua die een hekel heeft aan de hovelingen die hem omringen, die zijn dochter Gilda thuis opsluit om haar te beschermen, en die alles verliest door de hertog, de niets ontziende rokkenjager in deze opera.
Dit meedogenloze maar ook meeslepende, wrede verhaal werd 170 jaar geleden voor het eerst opgevoerd in La Fenice in Venetië en het bleef sindsdien een vaste waarde in het grote operarepertoire.

Antonio Pappano dirigeert hier voor het eerst deze opera in het Royal Opera House. In de topcast vinden we sopraan Lisette Oropesa als Gilda en bariton Carlo Alvarez als Rigoletto. 

Luister zaterdag 11/12 vanaf 20u. 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.