Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op zaterdag 14 december: Jeanne d'Arc au Bûcher van Arthur Honegger

Klara Live op zaterdag 14 december: Jeanne d'Arc au Bûcher van Arthur HoneggerBlijf verwonderd!

In een recente Muntproductie die veel stof deed opwaaien door de gedurfde aanpak van regisseur Romeo Castelluci maar die ook hoge ogen gooide in de internationale pers. In dit dramatisch oratorium zijn de hoofdrollen voor acteurs weggelegd maar het vocaal aandeel van solisten en koor blijft aanzienlijk. Actrice Audrey Bonnet is een weergaloze Jeanne d'Arc en dirigent Kazushi Ono laat alles coherent samenklinken ondanks de niet evidente opstelling van de zangers t.o.v. het toneel.
Audrey Bonnet als Jeanne d'ArcB.Uhlig

Audrey Bonnet als Jeanne d'Arc

Het verhaal in het libretto heeft een boogstructuur: het begint en eindigt bij de executie van jeanne d'Arc en daartussen komen de flashbacks naar belangrijke momenten in haar leven. De partituur van Honegger is zeer eclectisch met een opvallende instrumentatie (o.m. een ondes martenot en saxofoon).

Meer informatie over deze productie vindt u in de bespreking door Sylvia Broeckaert na de première

  • Klara Live met Jeanne d'Arc au Bûcher van Arthur Honegger, op zaterdag 14 december van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Fidelio

Fidelio, uw trouwe gezel op zondagmiddag, neemt u mee in een denkbeeldige opera met alles erop en eraan: een spetterende ouverture, een aandoenlijke aria, een dromerig duet of een levendig ensemble. Een imaginair concert krijgt u er bovenop met heel wat kamermuziek, concerto’s of symfonisch werk en de zangers blijven aanwezig om ons een liedbundel aan te prijzen, een cantate of aanstekelijke koormuziek en wie weet ook nog een verrassend toemaatje.

Presentatie: Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via fidelio@klara.be

Fidelio, elke zondag van 15 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.