Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op zaterdag 15 januari: Norma van Bellini uit de Munt

Klara Live op zaterdag 15 januari: Norma van Bellini uit de MuntKlassieke muziek

Een opname van deze productie in december nog net voor het doek viel voor de Belgische operawereld. Sally Matthews is een grandioze Norma. In de uitmuntende solistische bezetting hoort u voorts o.m. Enea Scala als Pollione, Raffaella Lupinacci als Adalgisa en Michele Pertusi als Oroveso. Sesto Quatrini is de dirigent.
Sally Matthews (Norma) en Enea Scala (Pollione)Karl Forster

Sally Matthews (Norma) en Enea Scala (Pollione)

De primadonna assoluta in de Opera Norma van vincenzo bellini is een hogepriesteres die afgewezen wordt door haar geheime minnaar, de romeinse proconsul Pollione. Eerst wil ze uit wraak hun beide kinderen doden maar op het einde van de rit bestijgt ze vrijwillig de brandstapel. Ze beschouwt zichzelf als een verraadster want ze heeft haar kuisheidsgelofte verbroken en dan nog wel samen met de vijand, een Romein.

De opera Norma van Bellini mag men gerust de apotheose van het belcanto noemen. Het is een krachttoer voor een dramatische coloratuursopraan die niet alleen vocaal heel sterk in haar schoenen moet staan, ook inhoudelijk is het een zware rol.

Norma van Bellini is ook te bekijken op de website van de Munt via streaming

recensie van de productie in de Munt

 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.