Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op zaterdag 20 februari: het concert Eindelijk 2021 van Opera Ballet Vlaanderen

Klara Live op zaterdag 20 februari: het concert Eindelijk 2021 van Opera Ballet VlaanderenKlassieke muziek

 Orkest van OBVFilip Van Roe

Orkest van OBV

We kunnen nog altijd niet naar het theater gaan, de operahuizen behelpen zich door streaming van concerten of voorstellingen. Maar dat levert al eens een topervaring op. Van 23 januari tot 6 februari kon je het concert Eindelijk 2021! van Opera Ballet Vlaanderen online meemaken. En dat was een wonderlijke belevenis: eindelijk nog eens het koor en orkest in grote doen aan het werk zien en horen o.l.v. hun chefdirigent Alejo Pérez. Ook de solistencast was van een grote klasse, het waren de zangers die normaliter voorzien waren voor een productie van Tristan und isolde (die uitgesteld is naar een later seizoen) met onder meer de Amerikaanse zwarte mezzosopraan Raehann Bryce-Davis in vurige, dramatische aria's van Verdi telkens met aangepaste outfits, de zweedse tenor Michael Weinius met zijn mooie timbre en gedoseerde expressie in Wagnerrollen zoals Lohengrin, de heerlijke Argentijnse sopraan Carla Filipcic Holm als een onvergetelijke Sieglinde, en voorts in het Mahlerlied Ich bin der welt abhanden gekommen, zorgend voor een zeer louterend moment. Het programma van dit concert is mooi opgebouwd rond het thema bevrijding en een tocht van duisternis naar licht met een focus op Fidelio van Van Beethoven, aria's en koordelen uit Macbeth van Verdi, Die Zauberflöte van Mozart, Die Walküre en Lohengrin van Wagner. 

 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.