Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op zaterdag 22 januari rechtstreeks vanuit Bozar

Klara Live op zaterdag 22 januari rechtstreeks vanuit BozarKlassieke muziek

Componist en dirigent Thomas Adès met het Nationaal Orkest van België live vanuit Bozar met Belgische premières van eigen werk en met The Planets van Gustav Holst
Thomas AdèsMarco Borggreve

Thomas Adès

‘Waarschijnlijk het meest attractieve concerto dat tot nu toe deze eeuw geschreven werd’. Zo omschreven Amerikaanse critici het Concerto for piano and orchestra van de Britse componist Thomas Adès. Hij schreef het in opdracht van het Boston Symphony Orchestra, die het met solist Kirill Gerstein creëerde in 2019. Sindsdien is het concerto al herhaaldelijk uitgevoerd, en niet zonder reden: het is een wervelend concerto, briljant en virtuoos, compact ook - zo’n 22 minuten - maar vol muzikale verrassingen.

De Belgische première van dit concerto gebeurt op zaterdag 22 januari in Bozar en Klara Live is er rechtstreeks bij. Thomas Adès dirigeert het Nationaal Orkest van België, solist is pianist Kirill Gerstein.
En er staat nog meer Adès op het programma: uit zijn ballet Dante speelt het orkest een suite uit het eerste deel, Inferno, en de avond eindigt in hogere sferen met The Planets van Gustav Holst.

Britse muziek in Klara Live op zaterdag 22 januari, rechtstreeks vanuit Bozar, met Nicole Van Opstal

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.