Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op zaterdag 22 mei: The Turn of the Screw van Benjamin Britten

Klara Live op zaterdag 22 mei: The Turn of the Screw van Benjamin Britten Klassieke muziek

In een recente productie opgenomen in de Munt.
The Turn of the Screw in de Munt (regie Andrea Breth)Bernd Uhlig

The Turn of the Screw in de Munt (regie Andrea Breth)

The Turn of the Screw is een gothic horrorverhaal gebaseerd op de gelijknamige novelle van Henry James over een gouvernante die begint aan een nieuwe job op een afgelegen landgoed waar ze de zorg krijgt over twee kinderen. Haar opdrachtgever, de voogd van de kinderen, wil er niet mee lastig gevallen worden. Al snel blijkt dat de kinderen in de macht zijn van twee geesten: de vroegere gouvernante en een knecht, Miss Jessel en Quint. Er zijn sterke insinuaties van pedofilie en geweld in het verleden en de nieuwe gouvernante slaagt er niet in Flora en Miles te beschermen tegen het kwaad. Er wordt een enorme spanning opgebouwd zowel in het libretto als in de muziek van Britten, iets wat al blijkt uit de titel: ‘het aandraaien van de schroef’. Veel blijft onuitgesproken in het verhaal wat diverse interpretaties mogelijk maakt.
Je hoort een meesterlijke vertolking door o.m. sopraan Sally Matthews als de gouvernante en tenor Julian Hubbard als de geest van Peter Quint. In de kamerbezetting van deze opera schittert het kruim van het Muntorkest onder de uiterst gefocuste aanpak van de jonge dirigent Ben Glassberg.

Recensie van Sylvia Broeckaert van deze productie
 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.