Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op zaterdag 3 juli

Klara Live op zaterdag 3 juliKlassieke muziek

In Klara Live zetten we voor een laatste keer deze week de Franse componist Francis Poulenc in de kijker. Zijn energieke concerto voor twee piano’s staat klaar, de cantate Figure Humaine is een ode aan de vrijheid, hier in een live opname met het VRK, de liedbundel Fiançailles pour rire is een toonzetting van gedichten van Louise de Vilmorin, de geliefde Loulou uit Poulencs vriendenkring.
Francis Poulenc

Francis Poulenc

Het werk van de Belgische meester Elias Gistelinck sluit wonderwel aan bij de muziek van Poulenc. Van hem beluisteren we o.m. een ballade voor jazzkwartet en symfonisch orkest in een live opname waarin saxofonist Etienne Verschueren de pannen van het dak speelt. 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.