Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live op zaterdag 4 september: Tosca uit de Munt

Klara Live op zaterdag 4 september: Tosca uit de MuntKlassieke muziek

We genieten van de seizoensafsluiter van de Munt die plaats vond in juni: Tosca van Puccini, in een aangepaste (coronaveilige) versie voor een -toen nog- beperkt toegelaten publiek.
Tosca in de MuntKarlforster

Tosca in de Munt

Het symfonisch orkest van de Munt werd tot iets meer dan de helft herleid. Veel lof mag daarbij gaan naar de bij momenten wondermooie muzikale aanpassing van de partituur door Frédéric Chaslin en dito uitvoering o.l.v. Alain Altinoglu die op de première-avond de held was van het publiek.

Interessant bij deze ietwat intimistische Tosca is de solistische bezetting met een aantal zangers die anders misschien niet zouden uitgekozen zijn om boven een volledig orkest uit te torenen. Het stelde de Munt in staat helemaal te gaan voor zangers met groot acteertalent en een geloofwaardige uitstraling in hun rol. Sopraan Myrto Papatanasiu en tenor Pavel Cernoch vormen het smoorverliefde artistieke koppel Tosca en Cavaradossi, bariton Laurent Naouri debuteerde als Scarpia, dé spilfiguur in deze opera, een van de grootste booswichten in de hele operageschiedenis en hij leefde zich perfect in, in zijn rol als de door en door perverse ellendeling die de enscenering van Rafael Villalobos van hem maakte. Met stip vermeld ik graag de bassen Sava Vemic als Angelotti en Kurt Gysen als de beul, allebei vocaal indrukwekkend. Ook tenor Ed Lyon die al eerder in de Munt in Brittens The Turn of the Screw geweldig acteerde en zong, is hier een gladde fascistische Spoletta. De 25-jarige contratenor Logan Lopez Gonzales (MM Academy Solist) zong de rol van de herdersjongen. 

Klara's recensie van de productie Tosca in de Munt

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.