Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live Opera op zaterdag 13 februari: Pinocchio van Boesmans

Klara Live Opera op zaterdag 13 februari: Pinocchio van BoesmansKlassieke muziek

De hele week staat de Belgische muziek centraal, niet alleen bij Klara maar bij alle radionetten, we doen dit om de Belgische musici een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden. In Klara Live opera krijg je een recente Belgische opera te horen, een creatie uit 2017: de opera Pinocchio van Philippe Boesmans. De opera ging in première in Aix-en-Provence en kort daarop in de Munt. De productie in de Munt in september 2017 werd vastgelegd op een cd uitgebracht bij Cypres.
Marie-Eve Munger als de fee in PinocchioCypres

Marie-Eve Munger als de fee in Pinocchio

De toen eenentachtigjarige componist Philippe Boesmans leverde een uiterst kleurrijke en levendige partituur af die het hele verhaal oproept dat ons een beetje terugvoert naar onze kindertijd maar ook een levensles bevat voor elke volwassene. De betreurde dirigent Patrick Davin leidde het symfonisch orkest van de Munt en een mooie solistencast met o.m. bariton Stéphane Degout als de verteller en sopraan Chloé Briot als Pinocchio.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Geertje De Ceuleneer / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.