Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live Opera op zaterdag 23 mei

Klara Live Opera op zaterdag 23 meiKlassieke muziek

De opera buffa Il Turco in Italia van Gioachino Rossini in een opname van 22 februari in de Scala van Milaan. Die dag vernam men dat de eerste doden vielen aan de gevolgen van corona en op 23 februari gingen de deuren van het theater dicht. Ondanks de lichte paniek in Milaan werd het een prachtige uitvoering met o.m. bas Alex Esposito als Selim en sopraan Rosa Feola als Fiorilla. Dirigent is Diego Fasolis.
© Brescia e Amisano (Teatro alla Scala)

Alex Esposito als Selim (rechts)

Het verhaal is bijzonder voor die tijd, het heeft een Pirandelliaanse dimensie “avant la lettre”: de auteur zelf wordt een personage in het verhaal. De dichter Prosdocimo heeft namelijk de touwtjes stevig in handen en stelt enkele liefdesparen op de proef. Waar doet dat nu weer aan denken? Aan Cosi fan tutte, inderdaad. Librettist Felice Romani haalde de mosterd bij ene Catarino Mazzolà en die laatste was de mentor van Lorenzo Da Ponte.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.