Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live rechtstreeks vanuit Bozar en vanuit Concertgebouw Brugge

Klara Live rechtstreeks vanuit Bozar en vanuit Concertgebouw BruggeKlassieke muziek

Klara Live komt in de week van 13 januari 2020 rechtstreeks vanuit Bozar met het Koninklijk Concertgebouworkest en vanuit Brugge met het openingsconcert van de tiende Bach Academie.
Antonio Pappano©Musacchio Ianiello

Antonio Pappano

Maandag 13 januari

U kent Antonio Pappano misschien nog uit zijn Brusselse periode, toen hij van 1991 tot 2002 de artistieke leiding van De Munt in handen had. Vanavond is hij te horen aan het hoofd van het Orchestra dell'accademia Nazionale di Santa Cecilia, waarvan hij momenteel chef-dirigent is. Zij brengen muziek uit de Duitse romantiek: op het programma werken van Weber, Liszt en Schumann. De soliste vanavond is de Argentijnse pianiste Martha Argerich. Deze opname werd gemaakt op 1 november in het auditorium van het Parco della Musica in Rome.

Dinsdag 14 januari

Al op zijn dertiende debuteerde de Franse pianist David Kadouch in New York onder leiding van Itzhak Perlman. Ondertussen won hij tal van prestigieuze wedstrijden zoals de Beethoven Competition in Bonn en de Piano Competition in Leeds. In Flagey stelde hij in november zijn nieuwe cd voor. In dit uitgekiende programma staat de Franse Revolutie centraal, met composities van Dussek, Chopin, Liszt, Debussy en Rzewski. Een concert van 15 november, opgenomen door door onze collega’s van de RTBf.

Woensdag 15 januari

Met het programma 'A Fancy' brengt het ensemble Le Caravanserail ons naar de populaire theaters in het Londen van het einde van de 17e eeuw. Onder leiding van Bertrand Cuiller en met sopraan Rachel Redmond brengen zij toneelmuziek van meesters als Matthew Locke, Giovanni Battista Draghi, John Blow en Henry Purcell. Een ERU-opname, gemaakt in de maand juni van vorig jaar tijdens het festival oude muziek La Folia in Rougemont.

Donderdag 16 januari

Twee weken na zijn debuut als dirigent van het Nieuwjaarsconcert staat Andris Nelsons in Bozar aan het hoofd van het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. Bij Klara volgt u dit prestigieuze concert rechtstreeks en helemaal gratis. Op het programma staat de figuur van Prometheus centraal, eerst in Beethovens ouverture, daarna in het magistrale Poème du feu van Alexander Skrjabin, met Pierre-Laurent Aimard als solist aan de piano. Tussen beide werken in is stertrompettist Håkan Hardenberger solist in het concerto 'Dramatis Personae', dat componist Brett Dean speciaal voor hem schreef. Lut Van der Eycken is uw Klara Live-gastvrouw.

Vrijdag 17 januari

Philippe Herreweghe en zijn Collegium Vocale Gent openen de tiende editie van de Bach Academie in het Brugse Concertgebouw. Zij doen dit met werk van de grote Bachbewonderaar Felix Mendelssohn. Klara Live is er met Nicole Van Opstal rechtstreeks bij.

Zaterdag 18 januari

In Klara Live Opera staat Salome van Richard Strauss op het programma. We beluisteren een recente opname van een nieuwe productie in het Nationaltheater van München. Kirill Petrenko is de dirigent. De Duitse sopraan Marlis Petersen kruipt in de rol van Salome.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.