Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

'Klara Live' rechtstreeks vanuit Brussel

'Klara Live' rechtstreeks vanuit BrusselKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 3 oktober in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Stile Antico

Stile Antico. Foto (c) Marco Borggreve

Maandag 03/10/2016

Vandaag valt de uitzending van Klara Live weg omwille van de special rond Steve Reich.

Dinsdag 04/10/2016

Gottfried Heinrich Stölzel maakte in 1725 een bijzondere muzikale verklanking van het lijdensverhaal van Christus dat de Duitse dichter Barthold Heinrich Brockes neerschreef. Brockes’ passie is opmerkelijk levendig en emotioneel en Stölzels zetting is al even bewogen en diepmenselijk. Het kreeg op 19 september een gloedvolle uitvoering door het crème van het Belgisch muzieklandschap onder leiding van Peter Van Heygen. Vanavond en morgenavond in Klara Live!

Woensdag 05/10/2016

Gottfried Heinrich Stölzel maakte in 1725 een bijzondere muzikale verklanking van het lijdensverhaal van Christus dat de Duitse dichter Barthold Heinrich Brockes neerschreef. Brockes’ passie is opmerkelijk levendig en emotioneel en Stölzels zetting is al even bewogen en diepmenselijk. Het kreeg op 19 september een gloedvolle uitvoering door het crème van het Belgisch muzieklandschap onder leiding van Peter Van Heygen. Vanavond deel 2 in Klara Live!

Donderdag 06/10/2016

Volgens een gezegde zijn de mooiste deuntjes van de duivel. In het concertprogramma van het Britse a capellakoor Stile Antico lijkt dat wel waar te zijn. Stile Antico verkent daarin de vage grens tussen sacrale en profane renaissancemuziek. Want aan de basis van de hemelse missen van grote renaissancecomponisten als Lassus, Morales en da Vittoria lagen vaak melodieën van pikante volksliedjes of erotische madrigalen. Dit is het eerste concert van Stile Antico als ensemble in residence van Bozar. Klara is er dan ook live bij in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-ter-Kapelle Brussel.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be