Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

'Klara Live' rechtstreeks vanuit de Bijloke

'Klara Live' rechtstreeks vanuit de BijlokeKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 26 september in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Johannette Zomer

Johannette Zomer

Maandag 26/09/2016

De Berliner Philharmoniker opende onlangs het concertseizoen 2016-2017 met de grandioze Zevende Symfonie van Gustav Mahler. Zowel voor orkest als voor de dirigent heeft deze symofonie een bijzondere betekenis: het was een magistrale uitvoering van deze zevende die de Berliner ertoe deed besluiten Rattle in 1999 te engageren als chefdirigent. Vandaag staat dit werk dus terug op het programma. Mahler zelf vond dit "zijn beste werk, overwegend opgewekt van karakter". Voor de toehoorder is dit weliswaar een opgewektheid met veel dubbele bodems. De symfonie heeft twee massieve hoekdelen, twee prachtige "nachtmuzieken" en een donker scherzo. Deze symfonie wordt voorafgegaan door Eclat van Pierre Boulez, een eerbetoon aan de eerder dit jaar overleden componist.

Dinsdag 27/09/2016

Een all-Bach concert: wie wordt daar niet blij van ? Het Festival van Vlaanderen Gent pakt uit met het Amsterdam Baroque Orchestra onder leiding van Ton Koopman in een programma met louter instrumentale muziek van Johann Sebastian Bach. Een mooi concert in de Gentse Sint-Baafskathedraal, en Klara was er bij.

Woensdag 28/09/2016

Vandaag valt de uitzending van Klara Live weg omwille van de special rond Miles Davis.

Donderdag 29/09/2016

In de Bijloke is vandaag een fijnzinnig concert mee te maken met de magistrale kwartetmuziek van Joseph Haydn, aangevuld met de cantate "Arianna a Naxos" in een intiem arrangement voor stem en strijkkwartet. Gedroomde uitvoerders zijn er ook: sopraan Johannette Zomer en het Edding Strijkkwartet. Klara Live is er rechtstreeks bij.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be